Berita Terkini

Alam Ria PASTI Malaysia 2015 : PASTI Pulau Pinang Juara Keseluruhan Wednesday | 02 September 2015

Port Dickson, 30 ogos : Alam Ria PASTI Malaysia 2015 telah berjaya diadakan di Golden Straits Villa, Port Dickson Negeri Sembilan.  Tahniah diucapkan kepada PASTI Pulau Pinang  kerana muncul  juara keseluruhan Alam Ria PASTI Malaysia 2015. Tahniah juga kepada semua peserta yang telah bersungguh-sungguh dalam menyertai Alam Ria PASTI Malaysia kali ini.

Pelbagai acara telah dipertandingkan iaitu Kalam Jama’ei, Nasyid, Khutbah, Azan, Pidato, Bercerita, Sajak dan Hafazan. Semua acara ini telah disertai dari wakil setiap negeri termasuk Sabah dan Sarawak.

Sudah menjadi lumrah dalam sesuatu pertandingan akan ada yang kalah dan menang. Walau bagaimana pun, secara keseluruhan penyertaan kali ini amat membanggakan dan menghiburkan kepada para penonton yang hadir.  Ini menandakan pelajar PASTI sememangnya hebat bukan sahaja dalam bidang pelajaran malah hebat juga dengan bakat-bakat dakwah yang terpendam.

Akhir kata, PASTI Malaysia mengucapkan terima kasih  dan tahniah kepada PASTI Negeri Sembilan selaku tuan rumah  kerana berjaya menganjurkan Alam Ria PASTI Malaysia kali ini dengan jayanya.

Semoga bertemu kembali pada Alam Ria PASTI Malaysia 2016 yang bakal berlangsung di Negeri Terengganu.

Berikut ialah keputusan penuh acara Alam Ria PASTI Malaysia 2015 :