Berita Terkini

Guru Murobbi Penyatu Ummah Friday | 19 July 2019

Tawau 14 Julai – Guru-guru PASTI berperanan sebagai murobbi penyatu ummah dalam mendidik pelajar serta perlu berusaha memantapkan PASTI dalam segenap segi.

” Para guru mesti sentiasa berusaha memantapkan PASTI-PASTI tempat anda mencurahkan bakti , ini kerana guru yang berperanan sebagai murobbi  dapat menyatukan ummah.

” PASTI Kawasan Tawau juga sentiasa dijadikan rujukan oleh PASTI-PASTI Kawasan lain,” Kata Saudara Akram Dullah , Pengarah PASTI Negeri Sabah semasa berucap merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Majlis Guru PASTI (MGP) Zon Tawau di Dewan Sri Gemilang, di sini, semalam.

Seramai 87 orang guru-guru PASTI dari Apas, Balung, Kalabakan, Merotai, Semporna, Kunak dan Lahad Datu hadir dalam majlis tersebut.

Dalam majlis tersebut , PASTI Nurul Ain Batu 2 telah menerima hadiah berupa wang tunai berjumlah rm300 kerana berjaya memperolehi Naib Johan Penjualan BioMuntazz Kategori cawangan sempena Hari Guru PASTI Malaysia di Perlis baru ini.

Majlis turut dihadiri oleh Pengerusi PASTI Zon Tawau Saudara Irwan Hamdan serta Ketua Dewan Muslimat PAS Tawau, Ustazah Madina Ladalle.

Lihat Berita